У зв'язку з військовою агресією Мордора проти України інформація сайту тимчасово не оновлюється, просимо вибачення. Слава Україні!

Уся новина

Архівна новина зображення Твій «Чайник» - кафе з душею

Твій «Чайник» - кафе з душею

Сьогодні у багатьох українців процес прийняття рішення щодо відвідання закладу виглядає дуже полярно: це або поїсти дешево, але і свідомо розуміючи, що і задоволення від їжі отримаєш відповідне, або поїсти дуже смачно, але усвідомлюючи, що це буде відчутним ударом по бюджету.

Таку ресторанну картину світу киян зараз намагаються змінити багато закладів, і деякі з них - досить успішно. Серед них - «Чайник», який відкрив свої двері недавно в першому номері проспекту Перемоги. Він каже всім: смачна і якісна їжа ресторанного рівня - це не розкіш, яку можна дозволити собі тільки на свято, ні, це супутниця сімейного вечора або дружньої зустрічі, це проведення часу, яке заслуговує виправданих сум в будь-який день, тому що тут все роблять з душею.

З першим снігом у Києві Ласун вперше заглянув в «Чайник» на обід. І ось що там спробував...

Домашній курячий паштет з обліпиховим желе і хрустким хлібом (100/40/40) - 55 грн.

Для початку - легка закуска. По-домашньому смачно і по-ресторанному вишукано одночасно. М'який курячий паштет з приємною текстурою доповнений ромбиками пікантного желе з притаманною одній лише обліписі кислинкою. Подається паштет в баночці з скибочками хрусткого хліба і руколою.

Вершковий суп з лососем, морквою і брокколі (250 г) - 82 грн.

Хоча ми назвали б суп не вершковим, а сирним. У ньому чітко переважає сирна солоність - вона дуже здорово поєднується з соковитими кубиками лосося і відтіняється скибочками солодкої морквини і брокколі - безпрограшна комбінація. До речі кажучи, морквина в супі особлива: команда «Чайника» з'їла не один ящик коренеплоду, поки не вибрала для гостей ідеальну за солодокістю та відтінком смаку. Ось так-то, справа в дрібницях.

Томлена ніжка кролика по-мальтійські в пікантному вершковому соусі з картопляним пюре і грибами терияки (180/70/20) - 115 грн.

Легка страва, без зайвого жиру і хрустких кірочок, з ніжним картопляним пюре (смачним, як у мами), ароматними соковитими печерицями в соусі теріякі і тою-самою-морквиною :) Чи сподобається тим, хто любить дієтичну кухню.

Філе індички з карамелізований грушею сиром дорблю і чорничним соусом (210/90/30) - 155 грн.

Це гаряча страва примітна ідеальним поєднанням груші, дорблю, руколи і чорничного соусу - відмінна компанія для багатьох стейків, та й не тільки. На окрему увагу заслуговує карамелізована груша, ми б замовили її і як самостійну страву. Єдиний момент - наші рецептори зажадали більше соусу до м'яса. Десертне меню закладу складається переважно з класики: Празький, Опера, Наполеон, Чізкейк, Тірамісу, Брауні, Штрудель з вишнею. Але є і особливий десерт, який ви спробуєте тільки тут.

Фірмовий мигдально-чорничний десерт (180/40) - 69 грн.

Для нас найцінніше в стравах - це гармонійний контраст. В даному випадку - контраст текстур: хрустка «чаша» з пісочного тіста з мигдальною кріхтою заповнена м'якою ягідно-ягідною соковитою кисленькою чорничною начинкою. Подається фірмовий десерт з кулькою чорничного морозива, яке в «Чайнику» готують самі. Наша оцінка - 5.

Торт Празький (150) - 61 грн.

Описувати цей торт мабуть не варто. Якщо ви знаєте слово «торт», то напевно знаєте, що за фрукт «празький торт». Десерт не для тих, хто шукає нових відчуттів, а для любителів нестаріючої класики. А ось яскрава техно-подача приємно здивувала.
Спасибі дружній команді «Чайника» за те, що вони старанно працюють над тим, щоб зробити наші ранки, обіди та вечори (незабаром вже зовсім холодні) смачними і теплими.
Вас може зацікавити:
  • Увіти через: