У зв'язку з військовою агресією Мордора проти України інформація сайту тимчасово не оновлюється, просимо вибачення. Слава Україні!

Уся новина

Архівна новина зображення Барбекю-меню від ресторану "Амбер"

Барбекю-меню від ресторану "Амбер"

Прийшла весна, а значить і час страв приготованих на мангалі. Саме для того, щоб їх скуштувати, Ласун відвідав ресторан "Амбер" і був приємно здивований смаковими якостями того, що вийшло у шеф-кухаря Демиденко Андрія.


Кожна зі страв приготована індивідуальним чином, на спеціальних фруктових дровах і тільки з якісних вітчизняних продуктів.

Картопля в сальній сітці (220 г) --- 60 грн

Для приготування цієї страви, картопля, помита і нарізана великими скибками, загортається в шар свинячого сала, після чого слідує тривале пропікання на вугіллі до повної готовності. В результаті м'яка і жирна картопля набуває приємного запаху димка і запашних спецій, якими вона в міру заправлена.

Скумбрія з соусом тар-тар (200/60/40 г) --- 140 грн

Ще більш сильний запах копченості, який утворився в результаті тривалого томління над димним вугіллям, виходить від золотистої скумбрії. Один тільки вид соковитих і жирних шматків риби в поєднанні з запахом не залишить байдужим нікого. Спробувавши це, навіть не віриться що скумбрія заправлена лише сіллю і спеціями, без попереднього маринування. Такий насичений солодко-солоний смак риби досягнутий особливим способом приготування на фруктових дровах. Окрім цього, риба в міру жирна і свіжа, від чого тане в роті. Підкреслити і без того чудовий смак покликаний злегка кислуватий тар-тар і лимонний сік.

Шашлик курячий з томатно-медовим соусом (250 / 40) --- 105 грн

Шматочки курятини, позбавленої кісток, пропечені до золотистої скоринки, разом з тим зберегли соковитість і жир, надлишки якого стікають і вбираються в лаваш. Запах копченості надає страві додаткової апетитності. Курятина набуває якісно нового відтінку смаку разом з солодким соусом, в якому поєдналися солодко-медові і легкі гірко-запашні нотки приправи.

Шашлик із сома (200/40/50) --- 198 грн

Популярний в Україні делікатес - філе сома, вимагає правильного приготування, при якому природний запах риби буде замінений більш приємним. Саме цього і досяг шеф-кухар, приготувавши шашличок на мангалі. Зовні підсушені шматочки сома не втратили соковитості і природної жирності, ввібравши аромат димка. Якщо скумбрія була м’яка, то сом вийшов дуже м’яким. Будучи без кісток, він миттєво зникне з тарілки, настільки приємний у нього смак. Солодкість м’яса можна розбавити контрастним соком лимона і соусом тар-тар.

Свиняча корейка з овочами (230/100) --- 170 грн

Неймовірно апетитний зовнішній вигляд доповнюється букетом запахів в якому поєднались аромати свинини з жару і свіжих соковитих овочів. Така комбінація дуже актуальна навесні. Маринується корейка недовго, тому смак м'яса природний, з помітним відтінком спецій. Кільця солодкої цибулі надають страві не тільки мальовничості, а й природність смаку. Пружна і не жирна свинина добре підсушена, без крові, але і досить соковита, щоб не втратити смак. Така страва дуже добре поєднується зі смачними свіжими помідорами, огірками та зеленню.

Шашлик з ошийка (300/ 15 ) --- 155 грн

Найбільш традиційна і тому всіма улюблена барбекю-страва - шашлики, як безпрограшний варіант була продегустувати в останню чергу. Але навіть будучи ситим, Ласуну вона здалася чудовою. Вся справа у високоякісному українському м'ясі, яке вирощене традиційним чином. Результат - м'які соковиті і в міру жирні шматочки, як і корейка злегка замариновані, щоб не губився смак м'яса. Ідеально підсмажені, не пересушені, з золотистою скоринкою. Запашний смак від маринаду не сильний, але виразний. Таким чином, Ласун скуштувавши барбекю меню в ресторані "Амбер", хотів би висловити свою подяку шефу Демиденко Андрію за ті страви, які виявилися не просто ситними і смачними, але й показовими. Дивлячись на них, а краще спробувавши їх, Ви дійсно зрозумієте, що таке приготувати смачно на барбекю, починаючи з картоплі і закінчуючи традиційним шашликом.
Вас може зацікавити:
  • Увіти через: