У зв'язку з військовою агресією Мордора проти України інформація сайту тимчасово не оновлюється, просимо вибачення. Слава Україні!

Уся новина

Архівна новина
зображення Неперевершена класика європейської кухні в елітному ресторані «Небо»

Неперевершена класика європейської кухні в елітному ресторані «Небо»

На цей раз Ласун піднявся в Небо, як у прямому, так і в переносному сенсах слова, адже в самому центрі столиці над дахами будинків розташований fusion ресторан «Небо», вдосконалена європейська кухня якого не залишить байдужими навіть найбільш маститих гурманів.

Салат з м'яса страуса під соусом Кальвадос (220 р.) --- 125 грн.

Поєднання соусу Кальвадос з кисло-солодким присмаком і соковитих скибочок смаженого м'яса страуса робить цю страву більш, ніж просто салатом. Смак страуса поєднує в собі кращі сторони качиної грудки і якісного телячого бефстроганова. Подушка з яблучного пюре додає пікантності та солодощів, а поєднання міксу салатів, заправлених кислим соусом, і кедрових горішків оживляють страву завдяки контрастності смаків.

Карпаччо з лосося з грейпфрутом і перцем троянді (100/50 р.) --- 137 грн.

Тонко нарізані скибочки лосося не втратили свого природного смаку в результаті обробки. Цінність страви полягає в первозданності смаку філе, яким можна насолоджуватися нескінченно довго. Єдиними підсилювачами смаку тут виступають часточки грейпфрута, злегка гіркуватого, що підкреслює ніжність лосося і ніколи не зайвий оливковий соус. Пряності також надають зерна розтертого перцю троянді, що не гірчить, а лише додає аромату.

Філе чилійського сібаса з повітряним овочевим пюре (180/100 р.) --- 150 грн.

У цій страві на всі сто втілились таланти шеф-кухаря з удосконалення страви до рівня "максимально корисно і смачно". Адже філе чилійського сібаса і без того ніжне і вишукане, до всього обсмажується в тонких скибочках пармської шинки, що надає рибі надзвичайного смаку, який лише посилюється в поєднанні з ніжним сирним соусом. Пюре із зеленого горошку і моркви, що має оригінальні смаки, досить органічно поєднуються з сібасом, але головною родзинкою є овочевий жульєн. Надзвичайно ніжне поєднання в'яленого болгарського перцю, тонко нарізаної моркви, огірків і стручків, що створюють солодкий і танучий в роті маринований салатик, перевершуючий всі очікування.

Біф з картопляним татіном в соусі Бордо (200/50/50 р.) --- 163 грн.

Не менш вдало втілений експеримент шефа з популярною класикою, вилився у ситній м'ясній страві, сильною стороною якої крім апетитного м'яса, також є соус. Запах смаженої соковитою телячої вирізки не зрівняється ні з чим, хіба що з її смаком. М'ясо під дією солодкого соусу Бордо непомітно швидко майже тане в роті. Картопляний татін - тонко нарізані скибочки запеченої картоплі, ввібрали в себе весь сік з м'яса, також досить вдало доповнюють страву, особливо завдяки барвистості виконання.

Рибний суп з морепродуктами по-неаполітанські (200 р.) --- 112 грн.

Класичний суп з морепродуктів відрізняється своєю пікантністю і натуральністю смаків, що дозволяє насолодитися всім спектром інгредієнтів. Основна скрипка належить, звичайно ж, томатного смаку, який надзвичайно вдало доповнює лінію морепродуктів. У міру солоний, що також вигідно відрізняє його серед аналогів, суп буде доречний при будь-якій трапезі, доповнить її своєю оригінальністю та індивідуальним смаком. Кислинку страві надають каперси і маслини, а індивідуальності - імбир. Лосось, найбільш помітний у страві, доповнюється креветками, кальмарами і гребінцями, поласувати якими не відмовиться, напевно, ніхто.

Млинці-темпура з маскарпоне і полуничним кулі (210 р.) --- 75 грн.

Сезонний десерт від шефа, втілення мрій жінок і дітей, та що там, у такий десерт закохаються навіть чоловіки. Роли з тонких млинців заповнені фруктами та маскарпоне, італійським вершковим сиром, який надзвичайно ніжний і тільки злегка солодкий. Основний смак десерту надається полуничним кулі, створюється враження, що можна зїсти необмежену кількість таких ласощів. Ласун висловлює величезну подяку шеф кухареві ресторану «Небо» за свіжі ідеї та їх надзвичайне втілення.
Вас може зацікавити:
  • Увіти через: