У зв'язку з військовою агресією Мордора проти України інформація сайту тимчасово не оновлюється, просимо вибачення. Слава Україні!

Уся новина

Архівна новина зображення Смачна кавказька гостинність в ресторані «Казбек»

Смачна кавказька гостинність в ресторані «Казбек»

Грузія здавна славиться своєю неповторною кухнею, винами, танцями і піснями. Тому, увійшовши в ресторан «Казбек», Ласун з головою занурився в атмосферу гір, спершу завдяки автентичному інтер'єру, а потім - скуштувавши страви від відомого кулінара Анзорі Квірікашвілі і його колеги Дмитра Болквадзе.

Пхалі з буряка і Іспанахі (170/15 г) --- 94 грн

У Грузії пхали (мхалі) - це не якась конкретна страва і навіть не їх вид, це своєрідний кулінарний жанр. На те воно й мистецтво, щоб не було чітко окреслених меж: тут шеф дає волю фантазії. Ласун зміг стати свідком цього маленького грузинського таїнства і поспостерігати, як шеф-кухар ресторану Анзорі Квірікашвілі готує всесвітньо відому грузинську закуску. Квінтесенція цього кулінарного творіння - соус з волоських горіхів. І, як у театрі, найголовніше - правильно «розподілити ролі». Адже суть приготування пхалі в грамотному збалансуванні інгредієнтів. Для Іспанахі бланшируется і перекручується на м'ясорубці шпинат, а другий вид дегустований Ласуном - пхалі, готується з вареного зовсім молодого буряка з гудинням. Залишається в потрібній пропорції додати горіхи, сіль, прянощі та зерна граната, наприкінці рясно полити горіховим маслом - і, вуаля, смачна і легка пікантна закуска у вас на столі.

Салат в стилі "Казбек" (250 г) --- 115 грн

Крім граната, кислу нотку в наш обід додав цей чудовий легкий салат. У ньому дуже вдало поєднується м'який смак авокадо, аромат гриля курячої грудки, кислинка соковитих зелених яблук і терпкий післясмак волоських горіхів. Все це доповнюється хрустким міксом салату і пікантним соусом. Ідеальна страва для підтримки хорошого тонусу.

Хачапурі по-мінгрелськи (300 г) --- 89 грн

Свіжі, листкові, солоні, сирні, ситні, соковиті, великі, повітряні, гарячі .. - улюблені всіми хачапурі в студію! Багато сиру, ніжний, але дуже насичений вершковий смак, тісто, яке тане в роті - загалом, казка.

Соковита телятина на ребрі (170/50 г) --- 195 грн

Справжня грузинська трапеза не могла обійтися без ситної м'ясної страви. Назва говорить сама за себе - телятина дійсно дуже соковита, пахне і виглядає дуже апетитно! Маринована в свіжому базиліку та спеціях, вона покрита рум'яною солоною скоринкою і подається на тонкому лаваші. Це смачно приготоване м'ясо не потребує додаткової підтримки ... хіба що келиха сухого червоного вина.

Хінкалі з телятиною і свининою (350 г) --- 95 грн, з бараниною (350 г) --- 98 грн

Поки справа дійшла до хінкалі, Ласун був уже доволі ситий, але встояти все одно було складно. У Казбеці цей традиційний для Грузії мішечок з ніжного тіста, в середині якого соковитий м'ясний фарш, з перцем і кінзою, що утворює ароматним теплий бульйон, який потрібно випить надкусивши хінкалі, теж готують ну дуже смачно. Спасибі величезне професіоналам своєї справи, шеф-кухарям ресторану «Казбек» Анзорі Квірікашвілі і Дмитру Болквадзе, за дуже смачний прийом і позитивні емоції!
Вас може зацікавити:
  • Увіти через: