У зв'язку з військовою агресією Мордора проти України інформація сайту тимчасово не оновлюється, просимо вибачення. Слава Україні!

Уся новина

Архівна новина зображення По-вірменськи смачний обід в ресторані «Аni»

По-вірменськи смачний обід в ресторані «Аni»

Поринути в атмосферу перлини Сходу - середньовічного вірменського міста Ані - виявилося, можна і в Києві.

Так само, як це місто - легенда багато років приковує до себе увагу завдяки красі та величі, що нагадує про доблесне минуле, ресторан «Ani» заслуговує на найкращі оцінки любителів багатої та  корисної вірменської кухні, однієї з найдавніших в Азії і найдавнішої в Закавказзі.

Щоб відчути цю атмосферу і на власні очі переконатися в справедливості такої доброї слави, Ласун теж побував на цьому острівці кавказького колориту в центрі української столиці.

Всі, хто дотримуються Великого посту, будуть приємно здивовані особливим меню.

Карпаччо з буряка з гранатовим соусом (150 г) --- 57 грн

Відкрило нашу вірменську трапезу ароматне карпаччо з печеного буряка під пряним гранатово-винним соусом. Пікантна кислинка овочів відмінно поєднується з гіркуватим смаком листя руколи і паростків соняшника. Взагалі вірменська кухня - це багато зелені! Ще в 1854 році побував у Вірменії генерал-лейтенант І.Д. Попко у своєму щоденнику написав, що у вірмен обід починається «цибулею і якою-небудь зеленою травою».

Лобіані з квашеною капустою та опеньками (200/100/30 г)--- 68 грн

Наступна страва має ту саму складну гаму смаків і ароматів, якою славиться вірменська кухня. Овочі - її незмінний атрибут - приготовані особливим чином і не залишать байдужими любителів «гострих» відчуттів. У «Ani» ви можете спробувати цей «пекучий», але в той же час дуже ніжний на смак мус з квасолі та опеньок з додаванням горіхів, кінзи і часнику, які в поєднанні надають йому надзвичайно апетитний аромат. Завершують цю кулінарну композицію гострі сухарики і квашена капуста із зеленню.

Філе судака з томатно-базиліковим соусом і пікантним пюре (150/120/30 г) --- 147 грн

З традиційного меню ми спробували одну з рибних страв, які грають у вірменській кухні не останню роль. Ніжне філе з пікантним томатно-базиліковим соусом - відмінний тандем! Приємна особливість полягає ще і в тому, що ця нежирна риба практично не має кісток. Тому можна сміливо насолоджуватися шматочками соковитого філе судака на подушці з картопляного пюре з додаванням в'ялених кислуватих помідорів.

Шоколадний мус з мигдалем (150 г) --- 63 грн

Ну і на довершення всього розмаїття смаків - солодке! Легкий, але при цьому дуже ситний десерт! Мабуть, краще закінчення ситної трапези - це саме такі ніжні вершкові ласощі - пухкий шоколадний мус з мигдальними пелюстками. Ласун дякує шеф-кухарю Олександру Ткачуку та колективу ресторану «Ani» за приємно і смачно проведений час!
Вас може зацікавити:
  • Увіти через: